Ugostiteljstvo

Doživi cijeli svijet u šolji čaja

Priredite svojim gostima jedinstveno čajno iskustvo

Potrošači sa naših prostora već odavno prate svjetske trendove, tako da je čaj prestao biti “zimski” napitak ili zamjena za kafu. Pozitivni efekti na zdravlje, prije svega zelenog čaja, veliki broj različitih vrsta čaja i načina za pripremu doveli su i do povećanog interesovanja za kvalitetnim čajem i kod ljudi sa naših prostora.

Današnji kupci čaja su dobro informisani i znaju razlikovati kvalitetan rifuzni čaj (cijeli list) od čaja u kesici, te žele isprobati kvalitetan zeleni čaj iz Japana, bijeli čaj iz Kine ili crni čaj iz indijske Darjeeling regije.

Na povećano interesovanje za čaj ugostiteljstvo bi trebalo odgovoriti kvalitetnijom ponudom. Studije iz zemalja sa tradicijom ispijanja čaja govore da su gosti spremni platiti više za kvalitetan i pravilno pripremljen čaj. Svakako, treba sagledati regionalne okolnosti i navike naših gostiju, iako naše iskustvo govori da je ponuda taj faktor koji utiče na povećanu potražnju.

Čaj i ugostiteljstvo

Čaj i ugostiteljstvo

Prana kuća čaja je od početka svog poslovanja sarađuje sa renomiranim ugostiteljskim objektima nudeći im jedinstvene čajeve vrhunskog kvaliteta. U našoj ponudi za ugostitelje imamo različite vrste čaja (zeleni, crni, rooibos, voćni i različite biljne mješavine). Naši čajevi su ručno pakovani kako bi ispunili zahtjeve ugostitelja. Različita pakovanja su pogodna za korištenje u čajnicima i french presama koje pored kvalitetne pripreme pružaju i zanimljiv vizuelni doživljaj. Kvalitetan čaj i zanimljiv način posluživanja svakom ugostiteljskom objektu donose prestiž, ali i ekonomsku korist jer su potrošači spremni platiti više za kvalitetan proizvod i uslugu.

U zavisnosti od tipa ugostiteljskog objekta može se ponuditi od 5, pa do 10 ili 12 različitih vrsta čaja. Klasični izbor bi morao da sadrži: crni i zeleni čaj, biljni čaj (obično kamilica i menta) i voćni čaj. Poželjno je da u svakom meniju ili cjenovniku umjesto jednostavnog i uobičajenog naziva čaj, postoji dio u kojem su nabrojane vrste čaja u ponudi, kao i sastav svakog čaja. 

Osoblje u ugostiteljstvu mora poznavati pravilnu pripremu čaja. Svi čajevi se ne pripremaju na isti način, te je potrebno i edukovati osoblje. Na primjer,  priprema crnog i zelenog čaja se razlikuje u temperaturi vode (crni čaj se priprema na 100°C, a zeleni 70-80°C), voćni i biljni napitci moraju nešto duže odstojati u vodi (temperatura 100 °C).

Ukoliko biste željeli da Prana čajevima obogatite ponudu u vašem objektu, kontaktirajte nas OVDE.

 

Naši partneri