Uslovi poslovanja

Prana d.o.o. Banja Luka

Prana.ba je registrovana domena firme Prana d.o.o. Banja Luka

Nosilac svih prava na internet stranici www.prana.ba je Prana d.o.o.

Prodajno osoblje firme prana d.o.o. vam garantuje vrhunsku uslugu pri kupovini, povoljne cijene i maksimalnu sigurnost kupovine.

Korištenjem ovih stranica Krajni korisnik / Kupac potvrđuje da je upoznat i saglasan sa Opštim uslovima poslovanja.

Pojašnjenje i korištenje termonologije

Prodavac – firma Prana d.o.o. Nikole Tesle 5, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina

Krajnji korisnik  – posjetilac internet prodavnice Prana.ba koji popuni elektronsku narudžbu i izvrši plaćanje na jedan od sledećih načina: kreditnom karticom, opštom uplatnicom, virmanom, internet bankarstvom ili pouzećem.

Dostava

Prana d.o.o. dostavu roba vrši putem dostavne službe pošte Republike Srpske. Robu šaljemo naredni radni dan nakon što dobijemo potvrdu narudžbe. Za isporuku krajnjem korisniku obično je potrebno jedan do dva dana nakon predaje pošiljke dostavnoj službi.

Pitanja i primjedbe

Sva Vaša pitanja ili eventualne primjedbe u vezi sa kupovinom u internet prodavnici Prana.ba možete dostaviti putem e-maila: office@prana.ba, a mi ćemo se potruditi da na Vaš upit ili primjedbe odgovorimo u što kraćem roku.

Izjava o prikupljanju i zaštiti ličnih podataka

U pogledu zaštite ličnih podataka kupaca, Prana d.o.o. se obavezuje da će pružiti zaštitu ličnih podataka kupaca koja podrazumijeva: prikupljanje i korištenje samo onih podataka kupaca/ korisnika koji su neophodni radi ispunjavanja naših obaveza, informisanje kupaca o načinu korištenja njihovih podataka, ostavljanje mogućnosti izbora kupcima kada je u pitanju korištenje podataka odnosno mogućnost izbora o tome da li žele da se njihovo ime koristi za potrebe marketiških kampanja.

Osoblje firme Prana d.o.o. kao i naši poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela privatnosti, a svi prikupljeni podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su našem osoblju samo radi neophodnosti obavljanja posla.

Izjava o sigurnosti plaćanja

Prana d.o.o. obično pošiljke šalje uz plaćanje pouzećem, osim ukoliko kupac ne zahtijeva drugačije. Prilikom isporuke pošiljke novac uručite dostavnom kuriru i to tek kada ste proizvod dobili u svoje ruke, tako da ne postoji mogućnost prevare.

Ukoliko ste odlučili da platite virmanski, obratite se osoblju Prana d.o.o., a sve transfere radite putem banke ili pošte, koje opet garantuju da će transakcija biti obavljena bez prevare.

Cijene

Cijene su izražene u Konvertibilnim markama (KM) i sadrže sve propisane poreze. Prana d.o.o. nije obveznik poreza na dodatu vrijednost (PDV)

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Takve situacije su rijetke i za njih se Prana d.o.o. unaprijed izvinjava svojim kupcima jer će ih biti prisiljena obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Akcijska prodaja

Firma Prana d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uslovima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, tačno specificirane grupe. Uslovi akcijske prodaje će biti detaljno opisani, posebno trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, firma Prana d.o.o. neće primati nove narudžbe po uslovima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.